Sa studentima Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu razgovarali smo o stručnoj praksi u javnoj upravi 2023/2024

Tribinom održanom u Nišu, nastavili smo seriju prezentacija programa studentske stručne prakse u organima javne uprave 23/24

Sa studentima Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu razgovarali smo o stručnoj praksi u javnoj upravi 2023/2024

U razgovoru sa predstavnicima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Gradske uprave grada Niša, Elektronskog fakulteta i Univerziteta u Nišu, studenti Elektronskog fakulteta su dobili konkretne informacije o prilikama koje im se nude u ovoj akademskoj godini, a upoznati su i sa procedurom konkurisanja za stručnu praksu.

Za studente niškog Elektronskog fakulteta u ponudi je 13 mesta za praksu koju će biti u prilici da pohađaju u organima javne uprave. Konkurs za izbor studenata će biti raspisan 25. decembra 2023. godine, dok će proces selekcije i izbora studenata biti završen do kraja januara 2024. godine. Stručna praksa biće realizovana u periodu od 4. marta do 1. jula 2024. godine.

Studente je zanimalo da li za stručnu praksu mogu da se prijave studenti master studija, kao i studenti treće godine osnovnih akademskih studija. Pored toga, zanimalo ih je da li pri odabiru organa javne uprave koji im nude praksu moraju da se opredele isključivo za jedan ili mogu da izraze želju za više njih. Posebno interesovanje studenti su iskazali za pitanja koja se tiču prednosti stručne prakse u javnoj upravi.

Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a u njegovoj ponudi ove godine naći će se gotovo 900 mesta za stručnu praksu u 73 organa javne uprave, u 33 grada i opština u Republici Srbiji.

Ovogodišnji, treći Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi biće održan 15. novembra, na specijalno izrađenoj platformi, virtuelnizacijom zgrade Vlade Republike Srbije.

Više informacija o studentskoj stručnoj praksi u javnoj upravi i Sajmu studentske stručne prakse možete pronaći na sajtu https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

Sajam je deo reforme javne uprave, koja se u Republici Srbiji sprovodi uz kontinuiranu podršku Evropske unije, dok je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave koordinator reforme.

0 Komentari

Slične objave


Ćaskanje