Studentima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu predstavljena stručna praksa 2023/2024

Na tribini na Filozofskom fakultetu smo razgovarali sa studentima o Studentskoj stručnoj praksi u organima javne uprave za 2023/2024. godinu

Studentima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu predstavljena stručna praksa 2023/2024

Da je prava vrednost stručne prakse u javnoj upravi, pored ispunjavanja studentske obaveze, upoznavanje sa javnom upravom i prednostima koje donosi rad u njoj kao i sticanje praktičnih znanja i veština i profesionalno umrežavanje, rekli su danas učesnici tribine koja je održana na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Ovim događajem završena je kampanja promovisanja stručne prakse u organima javne uprave koja je u poslednjih mesec dana održana na svih pet državnih univerziteta. 

O stručnoj praksi u javnoj upravi i prilikama koje se studentima nude govorili su predstavnici fakulteta, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Službe za upravljanje kadrovima, Republičkog geodetskog zavoda kao i Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

U akademskoj 2023/2024. godini javna uprava pruža priliku studentima pet državnih univerziteta (Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet u Nišu, Univerzitet u Novom Sadu i Državni univerzitet u Novom Pazaru) da svoju stručnu praksu pohađaju u jednom od 73 organa javne uprave.  U ponudi je gotovo 900 mesta u 33 grada i opštine u Srbiji. 

Konkurs za izbor studenata za pohađanje prakse biće raspisan 25. decembra 2023. godine dok će proces selekcije i izbora studenata biti završen do kraja januara 2024. godine. Stručna praksa će biti realizovana u periodu od 4. marta do 1. jula 2024. godine. 

Na Sajmu studentske stručne prakse u javnoj upravi, koji će biti održan 15. novembra, biće predstavljeni svi organi koji nude studentima praksu, a posetioci će moći da dobiju više informacija o konkretnim mestima i organima. 

Ovogodišnji, treći po redu, Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi biće održan na specijalno izrađenoj platformi, i to virtuelizacijom zgrade Vlade Republike Srbije. 

Više informacija o studentskoj stručnoj praksi u javnoj upravi i Sajmu studentsle stručne prakse možete pronaći na sajtu https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/ 

Sajam je deo reforme javne uprave, koja se u Srbiji sprovodi uz kontinuiranu podršku Evropske unije. Glavni koordinator reforme je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

0 Komentari

Slične objave


Ćaskanje