Студентима Факултета политичких наука Универзитета у Београду представљена стручна пракса 2023/2024

Трибином на Факултету политичких наука наставили смо разговоре са студентима о стручној пракси у органима јавне управе у академској 2023/2024. години.

Студентима Факултета политичких наука Универзитета у Београду представљена стручна пракса 2023/2024

У разговору са представницима Министарства државне управе и локалне самоуправе, институције Заштитника грађана, Факултета политичких наука и Универзитета у Београду, студенти су добили конкретне информације о приликама које им се нуде у овој академској години, а упознали су се и са процедуром конкурисања за стручну праксу. Посебно интересовање студенти су исказали за питања која се тичу њихових обавеза током трајања праксе, а занимало их је и то да ли сваки студент може да конкурише. 

 

Студентима Факултета политичких наука на располагању ће бити 35 места у 18 органа јавне управе. Они су на трибини могли да чују и да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти су у обавези да на пракси проведу 80 часова.

У наредним данима представљање студентске стручне праксе, као део припремних и промотивних активности пред предстојећи, трећи по реду, онлајн „Сајам студентске стручне праксе у јавној управи“, биће настављено на факултетима државних универзитета у Нишу и Новом Саду. 

Овогодишњи Сајам, који организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку Европске уније, биће одржан 15. новембра и окупиће 73 органа јавне управе, са понудом од готово 900 места за студентску стручну праксу у трајању од четири недеље, и то у 33 града и општина у Србији. 

За ту прилику креирана је нова онлајн платформа која верно осликава зграду Владе Републике Србије, што ће свим посетиоцима пружити и јединствено искуство виртуелног обиласка тог државног здања.

Сајам је део ширег реформског процеса јачања административних капацитета у нашој јавној управи. Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/. 

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање