Studentima Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu predstavljena stručna praksa 2023/2024

Tribinom na Fakultetu političkih nauka nastavili smo razgovore sa studentima o stručnoj praksi u organima javne uprave u akademskoj 2023/2024. godini.

Studentima Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu predstavljena stručna praksa 2023/2024

U razgovoru sa predstavnicima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, institucije Zaštitnika građana, Fakulteta političkih nauka i Univerziteta u Beogradu, studenti su dobili konkretne informacije o prilikama koje im se nude u ovoj akademskoj godini, a upoznali su se i sa procedurom konkurisanja za stručnu praksu. Posebno interesovanje studenti su iskazali za pitanja koja se tiču njihovih obaveza tokom trajanja prakse, a zanimalo ih je i to da li svaki student može da konkuriše. 

Studentima Fakulteta političkih nauka na raspolaganju će biti 35 mesta u 18 organa javne uprave. Oni su na tribini mogli da čuju i da će konkurs za izbor studenata biti raspisan 25. decembra 2023. godine, dok će proces selekcije i izbora studenata biti završen do kraja januara 2024. godine. Stručna praksa biće realizovana u periodu od 4. marta do 1. jula 2024. godine, a studenti su u obavezi da na praksi provedu 80 časova.

U narednim danima predstavljanje studentske stručne prakse, kao deo pripremnih i promotivnih aktivnosti pred predstojeći, treći po redu, onlajn „Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi“, biće nastavljeno na fakultetima državnih univerziteta u Nišu i Novom Sadu. 

Ovogodišnji Sajam, koji organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, uz podršku Evropske unije, biće održan 15. novembra i okupiće 73 organa javne uprave, sa ponudom od gotovo 900 mesta za studentsku stručnu praksu u trajanju od četiri nedelje, i to u 33 grada i opština u Srbiji. 

Za tu priliku kreirana je nova onlajn platforma koja verno oslikava zgradu Vlade Republike Srbije, što će svim posetiocima pružiti i jedinstveno iskustvo virtuelnog obilaska tog državnog zdanja.
Sajam je deo šireg reformskog procesa jačanja administrativnih kapaciteta u našoj javnoj upravi. Više informacija o studentskoj stručnoj praksi u javnoj upravi i Sajmu studentske stručne prakse možete pronaći na sajtu https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/. 

0 Komentari

Slične objave


Ćaskanje