Град Ниш као мост између теоријских знања и праксе

Педесет студената прошле године било на стручној пракси у Градској управи Града Нишу. Ове године има места за 86 студената. 

Град Ниш као мост између теоријских знања и праксе

 Град Ниш је прошле године био један од пет градова учесника Сајма студентске стручне праксе у јавној управи. Прошле године је студентима било понућено 50 места за стручну праксу, а ове године има места за 86 студената.

                                                                                                                                                                                  Универзитет у Нишу био је учесник првог Сајма студентске стручне праксе у јавној управи, који спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе уз подршку Европске уније у склопу Програма сарадње у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу у 2021/2022. години. Циљ програма био је да студенти своја стечена теоријска знања примене у пракси, радећи у органима јавне управе.

 

Уговоре за обављање стручне праксе  у органима локалне самоуправе потписало је 50 студената са 7 нишких факултета. Ангажовање студената трајало је 4 недеље, односно 80 радних сати.  По завршеној пракси студенти су добили потврду која обезбеђује одређени број ЕСПБ.

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Стручна пракса се реализовала у реалном радном окружењу, у 6 градских управа, Канцеларији за локални и економски развој, Канцеларији заштитника грађана, као и у Правобранилаштву Града Ниша. Студенти су имали прилику да уз менторску подршку стручњака у управи науче технике примене стеченог знања у пракси и почну да размишљају о будућој професионалној оријентацији. Такође, време проведено на стручној пракси у јавној управи омогућило је студентима да се повежу са пословном заједницом, остваре контакте са колегама из струке, као и да њихова компетентност буде препозната и пре самог изласка на тржиште рада.

 

По обављеној стручној пракси, организована је завршна сесија „Управа у теорији и пракси“, на којој су студенти представљали остварене резултате рада на одабрану тему из области у којој су праксу обављали.

Сличне објаве


Ћаскање