Регионална награда за Сајам студентске стручне праксе у јавној управи

Сајам студентске стручне праксе већ након прве године препознат као пример добре праксе у региону.

Регионална награда за Сајам студентске стручне праксе у јавној управи

Сајам студентске стручне праксе већ након прве године препознат као пример добре праксе у региону.

Први Сајам студентске стручне праксе у јавној управи одржан прошле године добитник је Специјалног признања Регионалне школе за јавну управу (РеСПА) и ОЕЦД/СИГМА за Оснаживање и запошљавање младих.

Ова престижна награда уручена је Министарству државне управе и локалне самоуправе на свечаној церемонији проглашења победника Awards 2022, на Министарској конференцији земаља Западног Балкана о реформи јавне управе, одржаној 15. септембра ове године, у Скопљу.

У конкуренцији више од 50 најбољих пројеката земаља Западног Балкана, РеСПА као регионална иницијатива која окупља земље Западног Балкана са циљем да их подржи у приближавању стандардима Европске Уније, оценила је Сајам струдентске стручне праксе у јавној управи као технолошки иновативнру и инклузивну иницијативу и пример добро осмишљене досменрне комуникације пет универзитета и 18 институција јавне управе, која отвара простор за укључивање студената у рад јавне управе и њено представљање младима као пожељног послодавца.

Као посебна вредност Сајма студентске стручне праксе у јавној управи истакнута је могућност њене имплементације и у другим земљама Западног Балкана, али и повезивање са сродним иницијативама у региону које имају за циљ изградњу и јачање административних капацитета у јавној управи.

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организован је уз подршку ЕУ пројекта „Видљивост и комуницирање реформе јавне управе“  као део укупне подршке коју ЕУ пружа реформи јавне управе у Србији. 

Како је било на додели овог признања можете погледати ОВДЕ.

 

 

Сличне објаве


Ћаскање