Нови Пазар - студенти у професионалном окружењу

У Градској управи Новог Пазара пракса је у потпуности оправдала очекивања, а студенти су имали прилику да се упознају са основним начелима функционисања локалне самоуправе и да „из прве руке” добију информације чему се могу надати ако се одлуче да у

Нови Пазар - студенти у професионалном окружењу

У оквиру пројекта Студентска пракса у јавним управама 2021/2022 године, у Градској управи Новог Пазара пракса је у потпуности оправдала очекивања, тако да су и запослени и студенти били задовољни активностима. 

Студенти, њих тридесет, са факултета за право, економију, информатику, грађевину, архитектуру и биологију нашли су се на стручној пракси у одељењима за послове градоначелника, скупштинске послове, послове Градског већа, наплате јавних прихода, градског правобранилаштва, Одељењу за архитектуру и грађевину и Одељењу за заштиту животне средине. Ту су имали прилику да се упознају са основним начелима функционисања тих одељења у склопу јединице локалне самоуправе и могли су „из прве руке” добити информације чему се могу надати ако се одлуче да ту започну професионалну каријеру. Студенти су се ротирали по одељењима, одрађивали постављене задатке и постављали питања искуснијим колегама о нејасноћама у систему функционисања градске управе. 

Због епидемиолошких мера изазваних пандемијом и забраном боравка трећих особа у предшколским установама, није било могућности за обављање предвиђене стручне праксе студената Филозофског факултета, смера за васпитаче, у предшколској установи “Младост”.

Обзиром да је прошле године била прва година извођења студентске праксе у јавној управи Новог Пазара, очекује се да ће се ове и у наредним годинама квантитативно и квалитативно проширити делатности и сарадња студената и јавне управе на обострану корист и корист саме заједнице.

Сличне објаве


Ћаскање