Крагујевац поново отвара врата Града својим студентимa

Више од 40 студената посредством прошлогодишњег Сајма упознало се са начином функционисања градских управа, прописима и унутрашњом организацијом

Крагујевац поново отвара врата Града својим студентимa

Стручну праксу у органима Града Крагујевца, у школској 2021/2022. години  похађало је четрдесетдвоје студената. На другом Сајму студентске стручне праксе, који je предвиђен у новембру, Град Крагујевац студентима поново отвара своја врата - на позицијама значајним за стицање стручних знања и вештина потребних за њихову професионалну каријеру. 

Током похађања стручне праксе студенти су стекли адекватна стручна и професионална знања која ће им значити приликом првог запослења. Посебно су истицали да им значи што већ по изласку из школских клупа могу да осете како изгледа радни амбијент и атмосфера. 

Теоријско знање стечено током студија, пракса је надоградила вештинама које су неопходне за обављање одређених послова у будућности у органима јединице локалне самоуправе. Студенти су имали прилику да се сусретну са начином функционисања градских управа, унутрашњом организацијом, прописима и свим другим пословима из оквира њихових надлежности. 

Прошлогодишњи први сајам Студентске стручне праксе у јавној управи велики је искорак у унапређењу високог образовања у Републици Србији. Студенти су на једном месту имали прилику да виде велику понуду пракси, а иновативни начин одржавања скупа, кроз дигиталну платформу, допринео је да позитивне реакције на Сајам буду још веће. 

Ентузијазам са којим су млади долазили и задовољни одлазили са пракси, био нам је најјачи подстрек да на Сајму у новембру ове године понуда буде још боља. 

Како Студентска стручна пракса изгледа из угла студената и Града Крагујевца, можете погледати и на доступним линковима:

Сличне објаве


Ћаскање