Kragujevac ponovo otvara vrata Grada svojim studentim

Više od 40 studenata posredstvom prošlogodišnjeg Sajma upoznalo se sa načinom funkcionisanja gradskih uprava, propisima i unutrašnjom organizacijom

Kragujevac ponovo otvara vrata Grada svojim studentim

Stručnu praksu u organima Grada Kragujevca, u školskoj 2021/2022. godini  pohađalo je četrdesetdvoje studenata. Na drugom Sajmu studentske stručne prakse, koji je predviđen u novembru, Grad Kragujevac studentima ponovo otvara svoja vrata - na pozicijama značajnim za sticanje stručnih znanja i veština potrebnih za njihovu profesionalnu karijeru. 

Tokom pohađanja stručne prakse studenti su stekli adekvatna stručna i profesionalna znanja koja će im značiti prilikom prvog zaposlenja. Posebno su isticali da im znači što već po izlasku iz školskih klupa mogu da osete kako izgleda radni ambijent i atmosfera. 

Teorijsko znanje stečeno tokom studija, praksa je nadogradila veštinama koje su neophodne za obavljanje određenih poslova u budućnosti u organima jedinice lokalne samouprave. Studenti su imali priliku da se susretnu sa načinom funkcionisanja gradskih uprava, unutrašnjom organizacijom, propisima i svim drugim poslovima iz okvira njihovih nadležnosti. 

Prošlogodišnji prvi sajam Studentske stručne prakse u javnoj upravi veliki je iskorak u unapređenju visokog obrazovanja u Republici Srbiji. Studenti su na jednom mestu imali priliku da vide veliku ponudu praksi, a inovativni način održavanja skupa, kroz digitalnu platformu, doprineo je da pozitivne reakcije na Sajam budu još veće. 

Entuzijazam sa kojim su mladi dolazili i zadovoljni odlazili sa praksi, bio nam je najjači podstrek da na Sajmu u novembru ove godine ponuda bude još bolja. 

Kako Studentska stručna praksa izgleda iz ugla studenata i Grada Kragujevca, možete pogledati i na dostupnim linkovima:

Slične objave


Ćaskanje