О Сајму студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024.

Неколико најважнијих информација о Сајму студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024.

О Сајму студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024.

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи се одржава као онлајн догађај – 15. новембра, са почетком у 10 часова.

Цео догађај се одвија на посебно креираној дигиталној  платформи, у виртуелном простору репрезентативног здања Владе Републике Србије. Веома је занимљив и интерактиван и зато верујемо да ће ти се допасти.

На дан одржавања Сајма на платформу се улази кликом на црвени банер са десне стране на којем пише САЈАМ 2023/2024. Отвориће се нова страница на којој се налази виртуелни простор зграде Владе Републике Србије где се Сајам одржава.

На сајму студенте пет државних универзитета: Универзитета у Београду, Универзитета у Крагујевцу, Универзитета у Нишу, Универзитета у Новом Саду и Државног универзитета у Новом Пазару, очекује богат програм – трибине, чет румови, штандови органа и универзитета и колеге из јавне управе који ће представити понуду од 890 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе у 33 града и општине.

Зато је важно је да на овом сајту и на платформи Сајма погледаш програм како би знао/ла распоред различитих садржаја које Сајам нуди.

Стручна пракса у јавној управи за мој универзитет

На овогодишњем Сајму смо креирали 5 презентација у посебним виртуелним  „слушаоницама“ за 5 државних универзитета. Ради се о онлајн састанцима креираним преко Google Meet апликације.   У тим „слушаоница“ представници универзитета ће представити како изгледа процес пријављивања и селекције за праксу у органима јавне управе.  Моћи ћеш да их питаш све што те занима о том процесу.

Сесијама ће присуствовати и представници органа који нуде праксу студентима тог универзитета. Њих ћеш моћи да питаш све што те занима о пракси у њиховом конкретном органу.

Распоред „слушаоница“ на дан Сајма (15. новембар):

·11.55 – 12.55     Универзитет у Београду

·12.30 – 13.30     Универзитет у Крагујевцу

·13.00 – 14.00     Универзитет у Нишу

·13.30 – 14.30     Универзитет у Новом Саду

·14.00 – 15.00     Државни универзитет у Новом Пазару

 Презентације органа

На виртуелним штандовима органа који учествују на овогодишњем Сајму моћи ћeш да пронађеш најважније информације о сва 73 органа која учествују на Сајму. На штандовима се налазе презентације и други промотивни материјали органа, као и контакти особа које су у тим органима задужене за организацију праксе. 

Трибина

На Сајму ће бити организована и трибина на тему студентске праксе у јавној управи са посебним освртом на искуства из других земаља у региону и ЕУ.  На овој трибини ћеш моћи да сазнаш више о стручној пракси у јавној управи, као и о могућностима за запошљавање и професионални развој у јавној управи. 

Брошура

Припремили смо и брошуру Водич студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024, која садржи најважније информације о свим органима и њиховој понуди стручне праксе, као и информације о томе како пракса изгледа и како се реализује. 

Заједно стварамо шансе за твоју каријеру. 

Позови и своје колегинице и колеге да и они искористе ту шансу. 

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање