Почело представљање Студентске стручне праксе у јавној управи

Државни универзитет у Новом Пазару

Почело представљање Студентске стручне праксе у јавној управи

Првом трибином одржаном у препуном амфитеатру Државног универзитета у Новом Пазару, Министарство државне управе и локалне самоуправе започело је са серијом презентација програма студентске стручне праксе у органима јавне управе.

У разговору са представницима Министарства државне управе и локалне самоуправе, Градске управе града Нови Пазар и Државног универзитета у Новом Пазару, студенти су данас били у прилици да добију информације о стручној пракси у јавној управи и конкретним приликама које им се нуде у овој академској години, као и да се упознају са процедуром конкурисања. Њима ће за похађање праксе на располагању бити 68 места у Градској управи града Нови Пазар, Канцеларији Повереника за заштиту равноправности, као и општинским управама општина Тутин и Рашка. 

Студенти су посебно интересовање исказали за образовне профиле за које су обезбеђена места за похађање праксе, да ли сваки студент може да конкурише и које су њихове обавезе током трајања праксе.

У наредних месец дана представљање студентске стручне праксе и предности које она пружа биће одржано и на универзитетима у Београду, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду. 

Планиране трибине важан су део припремних и промотивних активности пред предстојећи трећи по реду онлајн „Сајам студентске стручне праксе у јавној управи“ који организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку Европске уније, а који ће за посетиоце бити отворен 15. новембра. 

Ове године Сајам ће окупити 73 органа јавне управе, са понудом од готово 900  места за студентску стручну праксу у трајању од четири недеље, и то у 33 града и општина у Србији. 

За ту прилику креирана је нова онлајн платформа која верно осликава зграду Владе Републике Србије, што ће свим посетиоцима пружити и јединствено искуство виртуелног обиласка тог државног здања.

Сајам је део ширег реформског процеса јачања административних капацитета у нашој јавној управи, у коме су органи јавне управе отворили врата студентима у жељи да их подрже у процесу студирања дајући им прилику да своја теоријска знања примене у пракси и стекну искуство у струци за коју се школују, али и бољу стартну позицију на конкурентном тржишту рада.

Наредне презентације заказане су за четвртак, 12. октобар и биће одржане на Правном факултету у Београду, са почетком у 11.00 сати, а на Економском факултету у 13.00 сати. 

Позивамо студенте да нам се придруже на овим трибинама и у директном разговору сазнају све што их занима о студентској стручној пракси у јавној управи. 

Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

1 Коментар


Сличне објаве


Ћаскање