Представљање Студентске стручне праксе на Правном факултету Универзитета у Београду

Трибином на београдском Правном факултету настављено је представљање програма студентске стручне праксе

Представљање Студентске стручне праксе на Правном факултету Универзитета у Београду

Студентима београдског Правног факултета, о стручној пракси у јавној управи и приликама које се студентима нуде у академској 2023/2024. години, говорили су представници Правног факултета, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства правде и Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду.

 

За студенте Правног факултета у понуди је чак 143 места за праксу коју ће бити у прилици да похађају у 41 органу јавне управе. Студенти су на презентацији могли да чују да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти су у обавези да на пракси проведу 80 часова.

 Студенте је посебно занимало да ли ће на пракси моћи да се упознају са организацијом и начином рада више сектора и оргaнизационих јединица министарства, независног органа или органа локалне самоуправе где се спроводи пракса.

 

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у његовој понуди ове године наћи ће се 890 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе, у 33 града и општина у Републици Србији.

 Овогодишњи, трећи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи биће одржан 15. новембра, на специјално израђеној платформи, виртуелнизацијом зграде Владе Републике Србије.

 Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

 Сајам је део реформе јавне управе, која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније, док је Министарство државне управе и локалне самоуправе координатор реформе.

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање