Разговарали смо са студентима Правног факултета Универзитета у Крагујевцу

Пренели смо студентима искуства и предочили бенефите похађања стручне праксе у органима јавне управе

Разговарали смо са студентима Правног факултета Универзитета у Крагујевцу

У препуној сали крагујевачког Правног факултета, са студентима о стручној пракси у јавној управи и приликама које се студентима нуде у академској 2023/2024. години, разговарали су представници Правног факултета, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Градске управе града Крагујевца и Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу.

За студенте крагујевачког Правног факултета у понуди је 38 места за праксу коју ће бити у прилици да похађају у 12 органа јавне управе. Студенти су могли да чују да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти су у обавези да на пракси проведу 80 часова.

Студенте је занимало шта конкретно подразумева стручна пракса у јавној управи и које могућности су им доступне, као и да ли ће у току саме праксе моћи да испуне обавезе које имају на свом факултету. Представници горе наведених институција су студентима дали свеобухватан преглед стручне праксе, вредне увиде у то шта могу да очекују и добију похађањем стручне праксе. Такође, пренета су искуства студената који су имали прилику да похађају стручну праксу у неком од органа јавне управе.

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у његовој понуди ове године наћи ће се готово 900 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе, у 33 града и општина у Републици Србији.

Овогодишњи, трећи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи биће одржан 15. новембра, на специјално израђеној платформи, виртуелнизацијом зграде Владе Републике Србије.

Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту: https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

Сајам је део реформе јавне управе, која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније, док је Министарство државне управе и локалне самоуправе координатор реформе.

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање