Разговарали смо са студентима Правног и Економског факултета Универзитета у Нишу о стручној пракси 23/24

У Нишу смо студентима представили сајам и стручну праксу, разговарали о искуствима и предочили бенефите похађања студентске стручне праксе у органима јавне управе

Разговарали смо са студентима Правног и Економског факултета Универзитета у Нишу о стручној пракси 23/24

Након студената новопазарског, крагујевачког и београдског универзитета, студентима Универзитета у Нишу, представили смо сајам и студентску стручну праксу 2023/2024. године. Прва трибина у Нишу, одржана је са студентима Правног и Економског факултета. Представници Универзитета у Нишу, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Градске управе града Ниша, Правног и Економског факултета, говорили су о приликама које се нуде у академској 23/24., као и  предностима похађања стручне праксе у јавној управи. Својим колегама се обратила и студенткиња која је имала прилику да похађа стручну праксу у једном од органа јавне управе, пренела им је своја искуства и позвала их да се пријаве на конкурс.

 

За студенте нишког Правног факултета у понуди је 60 места за праксу коју ће бити у прилици да похађају у 15 органа јавне управе, док је за студенте Економског факултета у понуди 30 места у 13 органа јавне управе. Студенти су могли да чују да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године.

 По којим критеријумима се врши избор и селекција на конкурсу, ко врши одабир пријављених студената, затим који су органи јавне управе понудили праксу за њих, као и да ли ће у току саме праксе бити у могућности да испуне обавезе које имају на свом факултету су само нека питања која су студенти поставили. Представници институција су дали свеобухватан преглед стручне праксе, вредне увиде у то шта могу да очекују и добију похађањем стручне праксе. 

 

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у његовој понуди ове године наћи ће се готово 900 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе, у 33 града и општина у Републици Србији.

 Овогодишњи, трећи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи биће одржан 15. новембра, на специјално израђеној платформи, виртуелнизацијом зграде Владе Републике Србије.

 Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

 Сајам је део реформе јавне управе, која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније, док је Министарство државне управе и локалне самоуправе координатор реформе.

 

0 Коментари

Сличне објаве