Regionalna nagrada za Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi

Sajam studentske stručne prakse već nakon prve godine prepoznat kao primer dobre prakse u regionu.

Regionalna nagrada za Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi

Sajam studentske stručne prakse već nakon prve godine prepoznat kao primer dobre prakse u regionu.

Prvi Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi održan prošle godine dobitnik je Specijalnog priznanja

Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) i OECD/SIGMA za Osnaživanje i zapošljavanje mladih.
Ova prestižna nagrada uručena je Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika Awards 2022, na Ministarskoj konferenciji zemalja Zapadnog Balkana o reformi javne uprave, održanoj 15. septembra ove godine, u Skoplju.
U konkurenciji više od 50 najboljih projekata zemalja Zapadnog Balkana, ReSPA kao regionalna inicijativa koja okuplja zemlje Zapadnog Balkana sa ciljem da ih podrži u približavanju standardima Evropske Unije, ocenila je Sajam strudentske stručne prakse u javnoj upravi kao tehnološki inovativnru i inkluzivnu inicijativu i primer dobro osmišljene dosmenrne komunikacije pet univerziteta i 18 institucija javne uprave, koja otvara prostor za uključivanje studenata u rad javne uprave i njeno predstavljanje mladima kao poželjnog poslodavca.
Kao posebna vrednost Sajma studentske stručne prakse u javnoj upravi istaknuta je mogućnost njene implementacije i u drugim zemljama Zapadnog Balkana, ali i povezivanje sa srodnim inicijativama u regionu koje imaju za cilj izgradnju i jačanje administrativnih kapaciteta u javnoj upravi.
Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi organizovan je uz podršku EU projekta „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“  kao deo ukupne podrške koju EU pruža reformi javne uprave u Srbiji. 
Kako je bilo na dodeli ovog priznanja možete pogledati OVDE.

Slične objave


Ćaskanje