Са студентима Електронског факултета Универзитета у Нишу разговарали смо о стручној пракси у јавној управи 2023/2024

Трибином одржаном у Нишу, наставили смо серију презентација програма студентске стручне праксе у органима јавне управе 23/24

Са студентима Електронског факултета Универзитета у Нишу разговарали смо о стручној пракси у јавној управи 2023/2024

У разговору са представницима Министарства државне управе и локалне самоуправе, Градске управе града Ниша, Електронског факултета и Универзитета у Нишу, студенти Електронског факултета су добили конкретне информације о приликама које им се нуде у овој академској години, а упознати су и са процедуром конкурисања за стручну праксу.

 За студенте нишког Електронског факултета у понуди је 13 места за праксу коју ће бити у прилици да похађају у органима јавне управе. Конкурс за избор студената ће бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године.

 

Студенте је занимало да ли за стручну праксу могу да се пријаве студенти мастер студија, као и студенти треће године основних академских студија. Поред тога, занимало их је да ли при одабиру органа јавне управе који им нуде праксу морају да се определе искључиво за један или могу да изразе жељу за више њих. Посебно интересовање студенти су исказали за питања која се тичу предности стручне праксе у јавној управи.

 Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у његовој понуди ове године наћи ће се готово 900 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе, у 33 града и општина у Републици Србији.

 Овогодишњи, трећи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи биће одржан 15. новембра, на специјално израђеној платформи, виртуелнизацијом зграде Владе Републике Србије.

 Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

 Сајам је део реформе јавне управе, која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније, док је Министарство државне управе и локалне самоуправе координатор реформе.

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање