Са студентима Факултета организационих наука разговарали смо о стручној пракси у јавној управи 2023/2024

Трибином одржаном на Факултету организационих наука Универзитета у Београду, Министарство државне управе и локалне самоуправе наставило је са серијом презентација програма студентске стручне праксе у органима јавне управе.

Са студентима Факултета организационих наука разговарали смо о стручној пракси у јавној управи 2023/2024

О стручној пракси у јавној управи и приликама које им се нуде у академској 2023/2024. години, са студентима су разговарали представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, Факултета организационих наука и Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду.

 За студенте београдског Факултета организационих наука у понуди је 36 места за праксу, коју ће бити у прилици да похађају у 16 органа јавне управе. Студенти су информисани и о томе да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти овог факултета су у обавези да на пракси проведу 80 часова.

Представници наведених институција су студентима дали свеобухватан преглед стручне праксе, вредне увиде у то шта могу да очекују и добију похађањем стручне праксе, а пренета су и искуства студената који су већ имали прилику да похађају стручну праксу у неком од органа јавне управе. Једно од питања студената било је и то да ли за стручну праксу могу да конкуришу и студенти који похађају мастер академске студије. 

Трећи по реду онлајн „Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024. годину“, који организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку Европске уније, за посетиоце ће бити отворен 15. новембра и биће одржан на специјално израђеној платформи, виртуелизацијом зграде Владе Републике Србије.  

Ове године Сајам ће окупити 73 органа јавне управе, са понудом од готово 900  места за студентску стручну праксу у трајању од четири недеље, и то у 33 града и општина у Србији. Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

Сајам је део реформе јавне управе, чији је координатор Министарство државне управе и локалне самоуправе, а која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније. 

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање