Студентима Економског факултета Универзитета у Крагујевцу представљена пракса 2023/2024. године

Разговарали смо са студентима о Студентској стручној пракси у органима јавне управе за 2023/2024. годину

Студентима Економског факултета Универзитета у Крагујевцу представљена пракса 2023/2024. године

Са студентима крагујевачког Економског факултета,  о стручној пракси у јавној управи и приликама које им се нуде у академској 2023/2024. години, разговарали су представници Економског факултета, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Градске управе града Крагујевца и Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу.

За студенте крагујевачког Економског факултета у понуди је 16 места за праксу коју ће бити у прилици да похађају у 9 органа јавне управе. Студенти су могли да чују да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти овог факултета су у обавези да на пракси проведу 90 часова.

Студенти су добили све релевантне информације везане за похађање стручне праксе у јавној управи, предочени су им бенефити, као и искуство студенткиње која је имала прилику да похађа стручну праксу у једном од органа јавне управе.

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у његовој понуди ове године наћи ће се готово 900 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе, у 33 града и општина у Републици Србији.

Студенти су позвани на овогодишњи, трећи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи који ће бити одржан 15. новембра, на специјално израђеној платформи, виртуелнизацијом зграде Владе Републике Србије.

Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту: https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

Сајам је део реформе јавне управе, која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније, док је Министарство државне управе и локалне самоуправе координатор реформе.

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање