Студентима Филозофског факултета Универзитета у Београду представљена стручна пракса 2023/2024

На трибини на Филозофском факултету смо разговарали са студентима о Студентској стручној пракси у органима јавне управе за 2023/2024. годину

Студентима Филозофског факултета Универзитета у Београду представљена стручна пракса 2023/2024

Да је права вредност стручне праксе у јавној управи, поред испуњавања студентске обавезе, упознавање са јавном управом и предностима које доноси рад у њој као и стицање практичних знања и вештина и професионално умрежавање, рекли су данас учесници трибине која је одржана на Филозофском факултету у Београду. Овим догађајем завршена је кампања промовисања стручне праксе у органима јавне управе која је у последњих месец дана одржана на свих пет државних универзитета. 

О стручној пракси у јавној управи и приликама које се студентима нуде говорили су представници факултета, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Службе за управљање кадровима, Републичког геодетског завода као и Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду.

У академској 2023/2024. години јавна управа пружа прилику студентима пет државних универзитета (Универзитет у Београду, Универзитет у Крагујевцу, Универзитет у Нишу, Универзитет у Новом Саду и Државни универзитет у Новом Пазару) да своју стручну праксу похађају у једном од 73 органа јавне управе.  У понуди је готово 900 места у 33 града и општине у Србији. 

Конкурс за избор студената за похађање праксе биће расписан 25. децембра 2023. године док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса ће бити реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године. 

На Сајму студентске стручне праксе у јавној управи, који ће бити одржан 15. новембра, биће представљени сви органи који нуде студентима праксу, а посетиоци ће моћи да добију више информација о конкретним местима и органима. 

Овогодишњи, трећи по реду, Сајам студентске стручне праксе у јавној управи биће одржан на специјално израђеној платформи, и то виртуелизацијом зграде Владе Републике Србије. 

Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентсле стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/ 

Сајам је део реформе јавне управе, која се у Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније. Главни координатор реформе је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање