Студентима Филозофског факултета Универзитета у Нишу представили смо студентску стручну праксу 23/24

Са студентима Филозофског факултета разговарали смо о бенефитима похађања студентске стручне праксе у органима јавне управе

Студентима Филозофског факултета Универзитета у Нишу представили смо студентску стручну праксу 23/24

На трибини коју смо одржали на Филозофском факултету Универзитета у Нишу, са студентима смо разговарали о стручној пракси у јавној управи и приликама које им се нуде у академској 2023/2024. години. О студентској стручној пракси и ономе шта она нуди, говорили су представници Универзитета у Нишу, Филозофског факултета, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Градске управе града Ниша.

За студенте нишког Филозофског факултета у понуди је 15 места за праксу коју ће бити у прилици да похађају у 4 органа јавне управе. Органи јавне управе ове академске године у понуди за студенте Универзитета у Нишу имају 192 места за похађање стручне праксе. Студенти су могли да чују да ће конкурс за избор студената бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године, а студенти су у обавези да на пракси проведу 80 часова.

Студенте је занимало на који начин могу да конкуришу и који су услови који они треба да испуне да би могли да похађају стручну праксу. Били су заинтересовани да чују које им се могућности нуде кроз стручну праксу коју би обавили у јавној управи. Представници институција су се потрудили да студентима појасне све недоумице и упутили им позив да узму учешће на Сајаму студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024. године, 15. новембра 2023. године.

 

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у његовој понуди ове године наћи ће се готово 900 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе, у 33 града и општина у Републици Србији.

 Овогодишњи, трећи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи биће одржан 15. новембра, на специјално израђеној платформи, виртуелнизацијом зграде Владе Републике Србије.

 Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

 Сајам је део реформе јавне управе, која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније, док је Министарство државне управе и локалне самоуправе координатор реформе.

0 Коментари

Сличне објаве