Упутство за коришћење платформе

Уз упутство за коришћење, у неколико корака упознајте се са виртуелном платформом путем које се одржава Сајам студентске стручне праксе у јавној управи

Упутство за коришћење платформе

Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2023/2024, који организује Министарство државне управе у локалне самоуправе уз подршку Европске уније, одржава се на посебној дигиталној  платформи  у виртелном простору репрезентативног здања Владе Републике Србије.

Сајам почиње 15. новембра у 10 часова и траје до 15.30, а виртуелни простор зграде Владе Републике Србије ће бити доступан тог дана већ од 9 часова.

Када на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/  кликнете на црвени банер са десне стране на којем пише САЈАМ 2023/2024.  отвориће се нова страница на којој се налази виртуелни простор зграде Владе Републике Србије и улаз на Сајам. 

КОМАНДЕ ЗА НАВИГАЦИЈУ

Ова платформа нуди две могућности за навигацију кроз простор Народне скупштине. 

Прва је  хоризонтална навигација која се налази у горњем делу екрана, а друга навигација која се налази на Инфо пулту Сајма.

ХОРИЗОНТАЛНА НАВИГАЦИЈА

Ова навигација се налази на врху екрана (како у приказу на екрану рачунара тако и на мобилном телефону и садржи следеће елементе:

СТРЕЛИЦЕ НА ЛЕВО – опција која вас враћа корак уназад

КУЋА – опција која вас враћа на почетак платформе

СТРЕЛИЦА У ДЕСНО – служи за прескакање интро видеа

ТРИ ТАЧКИЦЕ – кликом на ово поље отвара се комплетан мени

Када кликнете на поље са три тачкице на врху екрана можете видети хоризонтални мени помоћу којег је могуће бирати одређене садржаје на Сајму. Гледано с лева на десно постоје следеће опције:

 

ПОЧЕТНА – Кликом на ову опцију платформа вас враћа на почетак и улазак на платформу.

ПРОГРАМ САЈМА - Овде можете пронаћи распоред различитих трибина и витруелних слушаоница / chat room-ова органа и универзитета који учествују на овом Сајму. Ово је нарочито важно како бисте били упознати са терминима одржавања сајамских догађаја, као и са просторијама у којима се одржавају различите сесије у оквиру Сајма.

ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА – Ова иконица вам омогућава да у падајућем менију одаберете универзитет у чију „слушаоницу“ желите да уђете. У тим „слушаоницама“ представници универзитета ће у одређеним терминима представити како изгледа процес пријављивања и селекције за праксу у органима јавне управе.  Моћи ћете да их питате све што вас занима о том процесу.

Такође, сесијама ће присуствовати и представници органа који нуде праксу студентима тог универзитета. Њих ћете моћи да питате све што вас занима о пракси у њиховом конкретном органу.

Распоред „слушаоница“ на дан Сајма (15. новембар):

·         11.55 – 12.55   Универзитет у Београду (Сала 141)

·         12.30 – 13.30   Универзитет у Крагујевцу (Историјска сала)

·         13.00 – 14.00   Универзитет у Нишу (Жути салон)

·         13.30 – 14.30   Универзитет у Новом Саду (Сала 141)

·         14.00 – 15.00   Државни универзитет у Новом Пазару (Историјска сала)

ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА – Кликом на ову иконицу апликација вас води у део главног хола у којем се налазе виртуелни штандови учесника. Тамо ћете пронаћи штандове 73  органа јавне управе и 5 државних универзитета. На овим штандовима ћете моћи да пронађете све информације о органима и универзитетима учесницима Сајма, као и брошуру Сајма са свим информацијама о понуди праксе

 ИНФО ПУЛТ

Друга могућност за навигацију је Инфо пулт у главном холу  на којем се налазе најважније команде помоћу којих ћете моћи да пратите различите садржаје током трајања Сајма.

 

На Инфо пулту се налазе следеће иконице:

ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА – Кликом на ову иконицу апликација вас води у део главног хола у којем се налазе виртуелни штандови учесника. Тамо ћете пронаћи штандове 73  органа јавне управе и 5 државних универзитета. На овим штандовима ћете моћи да пронађете све информације о органима и универзитетима учесницима Сајма

ПРОГРАМ САЈМА – Овде можете пронаћи распоред различитих трибина и презентација које су намењене студентима појединачних универзитета. Ово је нарочито важно како бисте били упознати са терминима одржавања презентација намењених студентима појединачних универзитета, као и са виртуелним просторијама у којима се презентације одржавају.

ПРЕС  САЛА – Клик на ову опцију вас води у Прес салу  зграде Владе Републике Србије у којој ће се одвијати један део програма. У овој сали ћете моћи да присуствујете различитим сесијама и трибинама (погледајте програм Сајма за више информација).

ЖУТИ САЛОН – Клик на ову опцију вас води у Жути салон у којем ће бити организована презентација намењена студентима Универзитета у Нишу (13.00 – 14.00 ).

ИСТОРИЈСКА САЛА - Клик на ову опцију вас води у Историјску салу у којој ће се одвијати презентације за студенте Универзитета у Крагујевцу (12.30 – 13.30) и Државног универзитета у Новом Пазару (14.00 – 15.00). Занимљивост ове сале је да се у њој налазе портрети свих српских премијера од 1804. године, као и историјске заставе Србије.

САЛА 141  - Клик на ову опцију вас води у Историјску салу у којој ће се одвијати презентације за студенте Универзитет у Београду (11.55 – 12.55) и Универзитета у Новом Саду (13.30 – 14.30). 

 

ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА

Када на Инфо пулту кликнете на иконицу ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА апликација ће вас одвести до простора на којем се налазе типски штандови органа који учествују на Сајму. Отвориће вам се екран са листом органа и универзитета, а кликом на поље са називом жељеног органа или универзитета улазите на њихов штанд.

 

На сваком штанду постоји неколико врста информација о учесницима које можете да добијете кликом на неку од иконица.

 На десној страни штанда се налазе следеће иконице:

ВЕБСАЈТ – Клик на ову иконицу вас води на сајт тог органа или универзитета.

САЗНАЈТЕ ВИШЕ О НАМА – Кликом на ову иконицу приступате различитим промотивним материјалима тог органа или универзитета. 

БРОШУРА САЈМА – Овде можете да скинете брошуру Сајма у којој се налазе информације о свим органима и пракси коју они нуде.  

ЛИСТА ШТАНДОВА – Кликом на ову иконицу враћате се на листу свих штандова и одатле можете бирати да посетите неки други штанд. 

На пулту у оквиру штанда се налазе иконице са линковима на странице на друштвеним мрежама које тај орган или универзитет користи. 

САЛЕ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Трибине и панел дискусије ће се одвијати у 4 посебна презентациона простора у оквиру платформе. Ти простора су:

·         Прес сала Владе Републике Србије

·         Историјски сала

·         Сала 141

·         Жути салон

Распоред догађања у тим просторима можете да пронађете у програму Сајма.

У Прес сали Владе Републике Србије ћете пронаћи екран преко којег можете да пратите програме који ће се одвијати у овом простору (погледајте програм Сајма за више информација).

У остала 3 виртуелна простора биће организовано 5 презентација у посебним виртуелним  „слушаоницама“ за 5 државних универзитета. У оквиру ових презентација ћете моћи да од представника универзитета сазнате више о самом процесу пријављивања за праксу, као и да постављате питања представницима институција који нуде праксу за студенте вашег универзитета. 

Распоред „слушаоница“ на дан Сајма (15. новембар):

·         11.55 – 12.55   Универзитет у Београду (Сала 141)

·         12.30 – 13.30   Универзитет у Крагујевцу (Историјска сала)

·         13.00 – 14.00   Универзитет у Нишу (Жути салон)

·         13.30 – 14.30   Универзитет у Новом Саду (Сала 141)

·         14.00 – 15.00   Државни универзитет у Новом Пазару (Историјска сала)

 

 

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање