Sektori za pravosuđe i evrointegracije najprivlačniji studentima

Ministarstvo pravde pruža punu podršku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u realizaciji projekta kakav je Sajam studentske stručne prakse

Sektori za pravosuđe i evrointegracije najprivlačniji studentima

12 studenata Pravnog fakulteta, posredstvom Sajma studentske stručne prakse, blisko je sarađivalo sa zaposlenima u Ministarstvu pravde, na obostrano zadovoljstvo. Važno je napomenuti da su u ovoj instituciji, osim za studente prava, izražena bila i potreba za studentima Ekonomskog fakulteta.

 

Studenti koji su pohađali Studentsku stručnu praksu pokazali su izuzetnu motivisanost da bliže upoznaju rad ovog ministartsva, kao i za to da nakon završenih studija konkurišu i za rad upravo u ovom organu.

 

Interesovanje najvećeg broja studenata bilo je usmereno za praksu u Sektoru za pravosuđe, Sektoru za evropske integracije, ali i u Sektoru za međunarodnu pravnu pomoć.

 

Da studenti na stručnoj praksi iz Ministarstva pravde ponesu najlepše utiske potrudile su se državni sekretar Livija Pavićević i posebni savetnik ministra Snežana Radanović.

Kako same kažu njihova najjača motivacija bila je u tome da mlade kolege pozitivnim iskustvom na praksi budu ohrabreni da i sami jednog dana doprinesu rezultatima rada Ministarstva.

 

U skladu sa utvrđenim pravilima, studentska praksa je evidentirana internim dokumentima, potpisan je i izveštaj o obavljenoj praksi, a studenti su dobili i potvrde kojima se i dodatno dokazuje da su obavili studentsku stručnu praksu.

 

Radujemo se predstojećem Sajmu, i upućujemo sve pohvale organizatoru, koji se potrudio da isprati najnovije trendove, kako u tehničkom smislu, tako u i domenu ljudskih resursa!

Slične objave


Ćaskanje