Predstavili smo Studentsku stručnu praksu 2023/2024 na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu

Tribinom na kragujevačkom Fakultetu inženjerskih nauka nastavlјeni razgovori sa studentima o stručnoj praksi u javnoj upravi

Predstavili smo Studentsku stručnu praksu 2023/2024 na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu

Studentima Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, o stručnoj praksi u javnoj upravi i prilikama koje se studentima nude u akademskoj 2023/2024. godini, govorili su predstavnici Fakulteta inženjerskih nauka, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Gradske uprave grada Kragujevca i Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu.

Na tribini, studenti su mogli da čuju da će konkurs za izbor studenata biti raspisan 25. decembra 2023. godine, dok će proces selekcije i izbora studenata biti završen do kraja januara 2024. godine. Stručna praksa biće realizovana u periodu od 4. marta do 1. jula 2024. godine, a studenti su u obavezi da na praksi provedu 80 časova.

Predstavnici navedenih institucija su studentima dali sveobuhvatan pregled stručne prakse, vredne uvide u to šta mogu da očekuju i dobiju pohađanjem stručne prakse. Takođe, preneta su iskustva studenata koji su imali priliku da pohađaju stručnu praksu u nekom od organa javne uprave.

Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a u njegovoj ponudi ove godine naći će se gotovo 900 mesta za stručnu praksu u 73 organa javne uprave, u 33 grada i opština u Republici Srbiji.

Ovogodišnji, treći Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi biće održan 15. novembra, na specijalno izrađenoj platformi, virtuelnizacijom zgrade Vlade Republike Srbije.

Više informacija o studentskoj stručnoj praksi u javnoj upravi i Sajmu studentske stručne prakse možete pronaći na sajtu: https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

Sajam je deo reforme javne uprave, koja se u Republici Srbiji sprovodi uz kontinuiranu podršku Evropske unije, dok je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave koordinator reforme.

0 Komentari

Slične objave


Ćaskanje