КОНСТУД 23: Представљена студентска пракса у органима јавне управе

На другом Конгресу студената студентских домова представљене могућности које студентима пружају државни и други органи у оквиру програма студентске стручне праксе у јавној управи

КОНСТУД 23: Представљена студентска пракса у органима јавне управе

На овогодишњем Конгресу студената студентских домова, који је окупио више од три стотине академаца, проф. др Данило Рончевић, директор Службе за управљање кадровима одржао је предавање на тему „Мотивација као кључ успеха – од студентског дома до жељеног посла“.

Том приликом проф. др Рончевић је указао да јавна управа тренутно реализује пројекте који студенте подржавају да у току студија, поред теоријских, стекну и практична знања и вештине у оквиру програма студентске стручне праксе у државним и другим органима, што је добра прилика да се још у току студија припреме за излазак на конкурентно тржиште рада.

Студенти државних универзитета у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду и Државновног универзитета у Новом Пазару позвани су да искористе прилику и ове академске године похађају стручну праксу у јавној управи, али и да се придруже сајамским данима које организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, сада већ традиционално, у новембру сваке године и упознају се са могућностима које им јавна управа пружа да унапреде своје личне и професионалне капацитете.

Такође, проф. др Рончевић је позвао студенте да се учлане у Виртуелну заједницу Студентска стручна пракса у јавној управи и активним учествовањем у њеном животу помогну Министарству државне управе и локалне самоуправе и свим органима који учествују у овом процесу да планирају и спроводе стручну праксу у складу са њиховим потребама и интересовањима. 

Конгрес је одржан у организацији Центра за едукацију и развој омладине Београда и Удружења студената домова, уз подршку представника установе Студентски центар „Београд”, а више информација о овом догађају можете сазнати на https://www.suk.gov.rs/

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање