KONSTUD 23: Predstavljena studentska praksa u organima javne uprave

Na drugom Kongresu studenata studentskih domova predstavljene mogućnosti koje studentima pružaju državni i drugi organi u okviru programa studentske stručne prakse u javnoj upravi

KONSTUD 23: Predstavljena studentska praksa u organima javne uprave

Na ovogodišnjem Kongresu studenata studentskih domova, koji je okupio više od tri stotine akademaca, prof. dr Danilo Rončević, direktor Službe za upravljanje kadrovima održao je predavanje na temu „Motivacija kao ključ uspeha – od studentskog doma do željenog posla“.

Tom prilikom prof. dr Rončević je ukazao da javna uprava trenutno realizuje projekte koji studente podržavaju da u toku studija, pored teorijskih, steknu i praktična znanja i veštine u okviru programa studentske stručne prakse u državnim i drugim organima, što je dobra prilika da se još u toku studija pripreme za izlazak na konkurentno tržište rada.

Studenti državnih univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu i Državnovnog univerziteta u Novom Pazaru pozvani su da iskoriste priliku i ove akademske godine pohađaju stručnu praksu u javnoj upravi, ali i da se pridruže sajamskim danima koje organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, sada već tradicionalno, u novembru svake godine i upoznaju se sa mogućnostima koje im javna uprava pruža da unaprede svoje lične i profesionalne kapacitete.

Takođe, prof. dr Rončević je pozvao studente da se učlane u Virtuelnu zajednicu Studentska stručna praksa u javnoj upravi i aktivnim učestvovanjem u njenom životu pomognu Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i svim organima koji učestvuju u ovom procesu da planiraju i sprovode stručnu praksu u skladu sa njihovim potrebama i interesovanjima. 

Kongres je održan u organizaciji Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda i Udruženja studenata domova, uz podršku predstavnika ustanove Studentski centar „Beograd”, a više informacija o ovom događaju možete saznati na https://www.suk.gov.rs/. 

0 Komentari

Slične objave


Ćaskanje