Са студентима Економског факултета у Суботици разговарали смо о стручној пракси у јавној управи 2023/2024

Трибином одржаном у Суботици, наставили смо серију презентација програма студентске стручне праксе у органима јавне управе 23/24

Са студентима Економског факултета у Суботици разговарали смо о стручној пракси у јавној управи 2023/2024

У амфитеатру Економског факултета у Суботици, представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Градске управе Града Суботица, Економског факултета и Универзитета у Новом Саду, разговарали су са студентима о студентској стручној пракси у јавној управи 23/24. и најавили Сајам студентске стручне праксе који ће се одржати 15. новембра 2023. године.

На трибини, студенти су били у прилици да добију све одговоре о стручној пракси, процедури за конкурисање као и конкретним приликама за праксу које им се нуде у овој академској години у органима јавне управе.

 Студентима Економског факултета у Суботици за похађање стручне праксе ове године на располагању ће бити 27 места у 5 органа јавне управе. Конкурс за избор студената ће бити расписан 25. децембра 2023. године, док ће процес селекције и избора студената бити завршен до краја јануара 2024. године. Стручна пракса биће реализована у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године.

 Сајам студентске стручне праксе у јавној управи организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, а у његовој понуди ове године наћи ће се готово 900 места за стручну праксу у 73 органа јавне управе, у 33 града и општина у Републици Србији.

 Овогодишњи, трећи Сајам студентске стручне праксе у јавној управи биће одржан 15. новембра, на специјално израђеној платформи, виртуелнизацијом зграде Владе Републике Србије.

 Више информација о студентској стручној пракси у јавној управи и Сајму студентске стручне праксе можете пронаћи на сајту https://strucnapraksa.mduls.gov.rs/

 Сајам је део реформе јавне управе, која се у Републици Србији спроводи уз континуирану подршку Европске уније, док је Министарство државне управе и локалне самоуправе координатор реформе.

 

 

 

0 Коментари

Сличне објаве


Ћаскање