Упутство за коришћење платформе Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2022/2023

Уз упутство за коришћење, у неколико корака упознајте се са виртуелном платформом путем које се одржава Сајам студентске стручне праксе у јавној управе

Упутство за коришћење платформе Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2022/2023

Упутство за коришћење платформе

 Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2022/2023. одржава се на посебној платформи, креираној виртуелизацијом простора Народне скупштине Републике Србије. Платформа верно осликава простор Народне скупштине Републике Србије, те је уједно и водич кроз ово монументално здање.

Сајам организује Министарство државне управе у локалне самоуправе уз подршку ЕУ пројекта „Видљивост и комуницирање реформе јавне управе“. 

Када на сајту www.strucnapraksa.mduls.gov.rs кликнете на црвени банер са десне стране на којем пише САЈАМ 2022 – 2023. отвориће се нова страница на којој се налази виртуелни простор Народне скупштине. Сајам почиње 9. новембра у 10 часова и траје до 17.30, а виртуелни простор Народне скупштине ће бити доступан тог дана већ од 9 часова.

 

 

 

Апликација ће вас провести простором испред Народне скупштине и кроз улаз у зграду довести до главног хола.

 

 

КОМАНДЕ ЗА НАВИГАЦИЈУ

Ова платформа нуди две могућности за навигацију кроз простор Народне скупштине. 

Прва је  хоризонтална навигација која се налази у горњем делу екрана, а друга навигација која се налази на Инфо пулту Сајма.

 

 ХОРИЗОНТАЛНА НАВИГАЦИЈА

 

 

 На врху екрана можете видети хоризонтални мени помоћу којег је могуће бирати одређене садржаје на Сајму. Гледано с лева на десно постоје следеће опције:

ПОЧЕТАК – Кликом на ову опцију платформа вас враћа на почетак и улазак на платформу.

ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА – Кликом на ову иконицу апликација вас води у део главног хола у којем се налазе виртуелни штандови учесника. Тамо ћете пронаћи штандове свих органа јавне управе и универзитета који учествују на Сајму.

КОНФЕРЕНЦИЈСКА САЛА - Ова иконица вам омогућава да изаберете једну од сала у којима ће се одвијати различити догађаји у оквиру Сајма. На располагању су вам: Велика сала, Библиотека Народне скупштине и Салон кнеза Павла.

ПРОГРАМ САЈМА - Овде можете пронаћи распоред различитих трибина и представљања органа који учествују на овом Сајму. Ово је нарочито важно како бисте били упознати са терминима одржавања презентација органа који учествују на Сајму, као са просторијама у којима се одржавају различити догађаји у оквиру Сајма.

УЖИВО – Кликом на ову опцију отвара се  листа оних дешавања у оквиру Сајма  која су у том тренутку у току.

 

ИНФО ПУЛТ

Друга могућност за навигацију је Инфо пулт у главном холу  на којем се налазе најважније команде помоћу којих ћете моћи да пратите различите садржаје током трајања Сајма.

 

 

 На Инфо пулту се налазе следеће иконице:

ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА – Кликом на ову иконицу апликација вас води у део главног хола у којем се налазе виртуелни штандови учесника. Тамо ћете пронаћи штандове органа јавне управе и 5 државних универзитета. На овим штандовима ћете моћи да пратите уживо презентације органа.

ПРОГРАМ САЈМА – Овде можете пронаћи распоред различитих трибина и представљања органа који учествују на овогодишњем Сајму. Ово је нарочито важно како бисте били упознати са терминима одржавања презентација органа који учествују на Сајму, као са просторијама у којима се презентације одржавају.

ВЕЛИКА САЛА – Клик на ову опцију вас води у Велику салу Народне скупштине у којој ће се одвијати један део програма.

САЛОН КНЕЗА ПАВЛА – Клик на ову опцију вас води у Салон кнеза Павла у којем ће се одвијати један део програма.

БИБЛИОТЕКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ - Клик на ову опцију вас води у Библиотеку Народне скупштине у којој ће се одвијати један део програма.

НАРОДНА СКУПШТИНА - Како је здање Народне скупштине  изузетно вредно архитектонско дело, припремили смо кратак видео који ће вас упознати са најважнијим информацијама о овом здању.

 

 

ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА

 

 

 Када на Инфо пулту кликнете на иконицу ШТАНДОВИ УЧЕСНИКА апликација ће вас одвести до простора на којем се налазе типски штандови органа који учествују на Сајму. Отвориће вам се екран са листом органа и универзитета, а кликом на поље са називом жењеног органа или универзитета улазите на њихов штанд.

На сваком штанду постоји неколико врста информација о учесницима које можете да добијете кликом на неку од иконица.

На десној страни штанда се налазе следеће иконице:

ВЕБСАЈТ – Клик на ову иконицу вас води на сајт тог органа или универзитета.

РАЗГОВОР УЖИВО – Клик на ову иконицу вас води ка презентацији тог органа или универзитета. Сваки орган или универзитет ће имати по 3 полусатне презентације које ће се одвијати уживо (распоред термина презентација можете да пронађете у програму Сајма) током којих ћете представницима тог органа или универзитета моћи да постављате и питања. 

САЗНАЈТЕ ВИШЕ О НАМА – Кликом на ову иконицу приступате различитим промотивним материјалима тог органа или универзитета. 

БРОШУРА САЈМА – Овде можете да скинете брошуру Сајма у којој се налазе информације о свим органима и пракси коју они нуде.  

У доњем делу штанда се налазе иконице са линковима на странице на друштвеним мрежама које тај орган или универзитет користи. 

 

САЛЕ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Трибине и панел дискусије ће се одвијати у 3 посебна презентациона простора у оквиру платформе. Та три простора су:

·         Велика сала Народне скупштине

·         Библиотека Народне скупштине

·         Салон кнеза Павла

Распоред догађања у тим просторима можете да пронађете у програму Сајма.

 

 

 Велика сала Народне скупштине

 

 

 Библиотека Народне скупштине

 

 Салон кнеза Павла

Свака од сала опремљена је екраном преко којег је могуће пратити програме који се у њима одвијају.

На великом екрану је могуће пратити трибине и панел дискусије према распореду који се налази у програму Сајма. Ако кликнете на мали екран у сваком од презентационих простора имаћете прилику да погледате кратак филм о просторији у којој се налазите, јер је свака од њих заправо једно мало ремек-дело тадашње архитектуре и дизајна.

Сличне објаве


Ћаскање