Uputstvo za korišćenje platforme Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023

Uz uputstvo za korišćenje, u nekoliko koraka upoznajte se sa virtuelnom platformom putem koje se održava Sajam studentske stručne praksе u javnoj uprave

Uputstvo za korišćenje platforme Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023

Uputstvo za korišćenje platforme

Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023. održava se na posebnoj platformi, kreiranoj virtuelizacijom prostora Narodne skupštine Republike Srbije. Platforma verno oslikava prostor Narodne skupštine Republike Srbije, te je ujedno i vodič kroz ovo monumentalno zdanje.
Sajam organizuje Ministarstvo državne uprave u lokalne samouprave uz podršku EU projekta „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“. 
Kada na sajtu www.strucnapraksa.mduls.gov.rs kliknete na crveni baner sa desne strane na kojem piše SAJAM 2022 – 2023. otvoriće se nova stranica na kojoj se nalazi virtuelni prostor Narodne skupštine. Sajam počinje 9. novembra u 10 časova i traje do 17.30, a virtuelni prostor Narodne skupštine će biti dostupan tog dana već od 9 časova.

 

Aplikacija će vas provesti prostorom ispred Narodne skupštine i kroz ulaz u zgradu dovesti do glavnog hola.
 

KOMANDE ZA NAVIGACIJU

Ova platforma nudi dve mogućnosti za navigaciju kroz prostor Narodne skupštine. 
Prva je  horizontalna navigacija koja se nalazi u gornjem delu ekrana, a druga navigacija koja se nalazi na Info pultu Sajma.

HORIZONTALNA NAVIGACIJA
 

Na vrhu ekrana možete videti horizontalni meni pomoću kojeg je moguće birati određene sadržaje na Sajmu. Gledano s leva na desno postoje sledeće opcije:
POČETAK – Klikom na ovu opciju platforma vas vraća na početak i ulazak na platformu.

ŠTANDOVI UČESNIKA – Klikom na ovu ikonicu aplikacija vas vodi u deo glavnog hola u kojem se nalaze virtuelni štandovi učesnika. Tamo ćete pronaći štandove svih organa javne uprave i univerziteta koji učestvuju na Sajmu.

KONFERENCIJSKA SALA - Ova ikonica vam omogućava da izaberete jednu od sala u kojima će se odvijati različiti događaji u okviru Sajma. Na raspolaganju su vam: Velika sala, Biblioteka Narodne skupštine i Salon kneza Pavla.

PROGRAM SAJMA - Ovde možete pronaći raspored različitih tribina i predstavljanja organa koji učestvuju na ovom Sajmu. Ovo je naročito važno kako biste bili upoznati sa terminima održavanja prezentacija organa koji učestvuju na Sajmu, kao sa prostorijama u kojima se održavaju različiti događaji u okviru Sajma.

UŽIVO – Klikom na ovu opciju otvara se  lista onih dešavanja u okviru Sajma  koja su u tom trenutku u toku.

INFO PULT
Druga mogućnost za navigaciju je Info pult u glavnom holu  na kojem se nalaze najvažnije komande pomoću kojih ćete moći da pratite različite sadržaje tokom trajanja Sajma.
 


Na Info pultu se nalaze sledeće ikonice:

ŠTANDOVI UČESNIKA – Klikom na ovu ikonicu aplikacija vas vodi u deo glavnog hola u kojem se nalaze virtuelni štandovi učesnika. Tamo ćete pronaći štandove organa javne uprave i 5 državnih univerziteta. Na ovim štandovima ćete moći da pratite uživo prezentacije organa.

PROGRAM SAJMA – Ovde možete pronaći raspored različitih tribina i predstavljanja organa koji učestvuju na ovogodišnjem Sajmu. Ovo je naročito važno kako biste bili upoznati sa terminima održavanja prezentacija organa koji učestvuju na Sajmu, kao sa prostorijama u kojima se prezentacije održavaju.

VELIKA SALA – Klik na ovu opciju vas vodi u Veliku salu Narodne skupštine u kojoj će se odvijati jedan deo programa.

SALON KNEZA PAVLA – Klik na ovu opciju vas vodi u Salon kneza Pavla u kojem će se odvijati jedan deo programa.

BIBLIOTEKA NARODNE SKUPŠTINE - Klik na ovu opciju vas vodi u Biblioteku Narodne skupštine u kojoj će se odvijati jedan deo programa.

NARODNA SKUPŠTINA - Kako je zdanje Narodne skupštine  izuzetno vredno arhitektonsko delo, pripremili smo kratak video koji će vas upoznati sa najvažnijim informacijama o ovom zdanju.


ŠTANDOVI UČESNIKA

 

Kada na Info pultu kliknete na ikonicu ŠTANDOVI UČESNIKA aplikacija će vas odvesti do prostora na kojem se nalaze tipski štandovi organa koji učestvuju na Sajmu. Otvoriće vam se ekran sa listom organa i univerziteta, a klikom na polje sa nazivom ženjenog organa ili univerziteta ulazite na njihov štand.
Na svakom štandu postoji nekoliko vrsta informacija o učesnicima koje možete da dobijete klikom na neku od ikonica.
Na desnoj strani štanda se nalaze sledeće ikonice:

VEBSAJT – Klik na ovu ikonicu vas vodi na sajt tog organa ili univerziteta.

RAZGOVOR UŽIVO – Klik na ovu ikonicu vas vodi ka prezentaciji tog organa ili univerziteta. Svaki organ ili univerzitet će imati po 3 polusatne prezentacije koje će se odvijati uživo (raspored termina prezentacija možete da pronađete u programu Sajma) tokom kojih ćete predstavnicima tog organa ili univerziteta moći da postavljate i pitanja. 

SAZNAJTE VIŠE O NAMA – Klikom na ovu ikonicu pristupate različitim promotivnim materijalima tog organa ili univerziteta. 

BROŠURA SAJMA – Ovde možete da skinete brošuru Sajma u kojoj se nalaze informacije o svim organima i praksi koju oni nude.  
U donjem delu štanda se nalaze ikonice sa linkovima na stranice na društvenim mrežama koje taj organ ili univerzitet koristi. 

SALE ZA PREZENTACIJE
Tribine i panel diskusije će se odvijati u 3 posebna prezentaciona prostora u okviru platforme. Ta tri prostora su:
•    Velika sala Narodne skupštine
•    Biblioteka Narodne skupštine
•    Salon kneza Pavla
Raspored događanja u tim prostorima možete da pronađete u programu Sajma.

Velika sala Narodne skupštine


 
Biblioteka Narodne skupštine

Salon kneza Pavla

Svaka od sala opremljena je ekranom preko kojeg je moguće pratiti programe koji se u njima odvijaju.

Na velikom ekranu je moguće pratiti tribine i panel diskusije prema rasporedu koji se nalazi u programu Sajma. Ako kliknete na mali ekran u svakom od prezentacionih prostora imaćete priliku da pogledate kratak film o prostoriji u kojoj se nalazite, jer je svaka od njih zapravo jedno malo remek-delo tadašnje arhitekture i dizajna.

Slične objave


Ćaskanje